Udgivet 25. februar 2022
Læsetid 1 minut

Forstå, hvordan SKAT finder og beregner CO2-udledning på en bil

Vidste du, at du kan spare penge på bilafgiften ved at have papirerne i orden? Jo flere oplysninger du har på den bil, du vil købe, jo billigere bliver afgiften rent faktisk for dig.

Sådan finder og beregner SKAT det rigtige CO2-tal

Når SKAT skal finde CO2-udledningen på en bil, laver de beregningen ud fra følgende rækkefølge:

  1. Samlet beregnet CO2-udledning
  2. CO2-udledning omregnet til WLTP-målenorm
  3. Brændstofforbrug målt i liter pr. 100 km. bliver omregnet til CO2-udledning, målt i WLTP
  4. Samlet beregnet brændstofforbrug i km/l omregnet til liter pr. 100 km. omregnet til CO2-udledning, målt i WLTP
  5. Totalvægt og egenvægt (bliver kun brugt på biler uden ovenstående data)

Har SKAT ikke oplysninger på bilens CO2-udledning, eller er der fejloplysninger i DMR (Motorregistreret), beregner SKAT ikke afgiften ud fra CO2-udledningen, men i stedet ud fra brændstofforbruget, som beskrevet i ovenstående. Det kan have stor betydning for prisen på afgiften og dermed løbe op i mange penge, hvis du indregistrerer mange biler om året.

Du kan altid finde tallene og oplysningerne i bilens CoC-dokument. Husk derfor altid at have papirerne i orden, hvis du vil spare penge på afgiften.

Derudover er det vigtigt, at tallene på bilens CoC-dokument skal stå i DMR, inden køretøjet bliver fastsat og indregistreret.


Hvad er et CoC-dokument?

CoC står for Certificate of Conformity. Det er et certifikat, som fabrikken udsteder, når en bil bliver produceret. I CoC-dokumentet er bilens vigtigste data og oplysninger dokumenteret. Oplysninger, som er lovpligtige, når du skal have en bil godkendt til syn i Danmark. Det kan være oplysninger som typegodkendelses-nummeret, vægttal, brændstofforbrug og rækkevidde for batteri, hvis der er tale om en el- eller plugin-hybridbil. For el- og plugin-hybridbiler er det især vigtigt, at du har et CoC-dokument for at kunne få bilen godkendt til toldsyn herhjemme.


nyheder i din indbakke

Klar til at digitalisere din forretning?

Kontakt os

Vælg de rette løsninger

Se vores anbefalinger herarrow-right